2024.03.05
Adorján, Adrián
Kezdőlap Belföld Feladta magát az erdőkertesi késelő, aki ötször szúrta meg barátját

Feladta magát az erdőkertesi késelő, aki ötször szúrta meg barátját

Önként vetetett véget a bujkálásnak az az 57 éves férfi, aki a gyanú szerint kedd éjszaka erdőkertesi házának udvarán többször megszúrta áldozatát.

Ahogy arról a Blikk is beszámolt, október 4-én, éjfél körül két ismerős között annyira elmérgesedett a vita, hogy az egyik férfi kést ragadott, amivel többször meg is szúrta a barátját. Utóbbit a szúrt sérülései mellett égési sebekkel vitték kórházba, a támadója elmenekült a helyszínről.

Mint kiderült, a történtek után a gyanúsított, R. István autóba ült, de nem jutott vele túl messzire. A járműre a rendőrök összetörve találták rá a 3-as főúton: Aszód felé száguldott, amikor szalagkorlátnak ütközött, megpördült, majd az út szélén megállt. A sofőr gyalog menekült tovább, felkutatása érdekében tovább folytatódott a hajtóvadászat. Elfogatóparancsot is kiadtak a szökésben lévő férfi ellen, így számára sem volt kétséges, előbb-utóbb előkerítik a rendőrök. Végül más megoldást választott, feladta magát egy fővárosi rendőrségi épületben, onnan állították elő 2022. október 5-én kora délután a Róna utcai objektumba.

A helyszíni szemle és a beszerzett adatok szerint R. István összeveszett az ismerősével, akit ötször megszúrt. Az egyik döfés, amely megnyitotta az áldozat mellüregét, a tüdőlebenyig hatolt, így közvetlen életveszélyes állapot alakult ki. A szurkáló a támadás után meggyújtotta az udvaron álló azon sátrat, amely áldozata lakhelyéül szolgált, ez okozta a II. fokú égési sérüléseket a sértett kezén és lábán – írja a police.hu

R. Istvánt emberölés bűntettének kísérletével gyanúsították meg, tekintettel arra, hogy a támadás következtében az áldozata meg is halhatott volna. A magát feladó támadó a gyanúsítás ellen nem élt panasszal, ám vallomást nem tett, illetve kérdésekre sem válaszolt. A kórházban ápolt sértettet egyelőre nem lehetett kihallgatni.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az őrizetbe vett 57 éves férfi ellen, akinek kezdeményezik a letartóztatását.