2023.09.26
Jusztina
Kezdőlap Belföld Fájdalmas döntés: Babos Tímea kihagyja az olimpiát

Fájdalmas döntés: Babos Tímea kihagyja az olimpiát

Sérülése miatt Babos Tímea nem indul a jövő pénteken kezdődő tokiói olimpia tenisztornáján.

Babos kedden feladta első fordulós mérkőzését a Római Teniszakadémián zajló budapesti salakpályás viadalon, majd miután a csípőproblémája nem javult, csütörtökön visszalépett a páros negyeddöntőtől.

„Nagyon szomorú híreket hoztam nektek mára, amelyek pályafutásom legnehezebb, legfájóbb döntései is egyben. Hónapok óta sérülten edzettem, versenyeztem, hisz nem akartam kiesni a játékból, hogy a lehető legjobb formába kerüljek a tokiói olimpiára. Sajnos, a túlzott terhelés egy elég komoly sérülést eredményezett” – közölte pénteken a játékos a honlapján.

Hozzátette: az alapos egészségügyi vizsgálatok – MRI, ultrahang, röntgen – alapján a diagnózis lehangoló, így az orvosok tanácsára vissza kell lépnie az olimpiától, sőt, egyelőre az is bizonytalan, hogy meddig nem játszhat.

„Pontosan tudom, mit jelent egy olimpián indulni, a magyar csapat tagjaként versenyezni. London és Rio után alig vártam, hogy felvehessem újra a címeres melegítőt, hogy az országunkat képviselhessem egy újabb olimpián. Lelkileg és fizikálisan is baromi nehéz időszak ez, de csak egyet tehetek, mostantól a gyógyulásomra koncentrálok és szurkolok a magyar csapat minden tagjának a sikeres tokiói szereplésért” – fogalmazott az Instagram-oldalán.

Édesapja, Babos Csaba csütörtökön az MTI-nek elmondta, nem javul lánya csípősérülése, amellyel Wimbledon óta küszködik. Az MRI-vizsgálaton kisebb porcleválást diagnosztizáltak a csípőjében, emellett még van egy gyulladás az Achillesében is.

A világranglista 121. helyezettje Jani Réka oldalán lépett volna pályára Budapesten, de kettősük az olimpia női páros mezőnyében is szerepelt, az új helyzetben viszont Jani sem vehet részt a tokiói játékokon.