2022.10.04
Ferenc
Kezdőlap Belföld Fagyos idővel zuhan a nyakunkba a hétvége

Fagyos idővel zuhan a nyakunkba a hétvége

Egyes tájakon ónos szitálás és hóesés is előfordulhat.

pénteken hajnalban kialakult zúzmarás köd, illetve rétegfelhőzet ugyan zsugorodik, de az északkeleti, keleti harmadban helyenként tartósan megmaradhat. Másutt napközben jobbára derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd az esti óráktól észak felől felhősödés kezdődik. Jelentéktelen ónos szitálás, hószállingózás a ködös, borús tájakon előfordulhat. Az északnyugati szelet elsősorban az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében erős, néhol viharos lökések is kísérhetik. Széllökés és tartós, sűrű köd miatt egyes megyékre elsőfokú riasztást adtak ki.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0-8 fok között várható, de a tartósan ködös részeken ennél jóval hidegebb, míg az északnyugati országrészben pár fokkal melegebb is lehet. Késő este általában +4 és -8 fok közötti értékeket mérhetnek.

Szombaton az ország nagyobb részén szakadozott felhőzet mellett többórás napsütés valószínű. A Tiszántúlon a zúzmarás köd, rétegfelhőzet köd egy része tartósan is megmaradhat. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megélénkül, olykor meg is erősödik, de keleten gyenge marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 3-8 fok között valószínű, de ahol keleten beragad a felhőzet, ott csak 0 fok köré melegszik fel a levegő.

Vasárnap éjszaka főként a Dunától keletre terjeszkedik a zúzmarás köd és a rétegfelhőzet, amely elsősorban a Tiszántúlon napközben is megmarad. Máshol fátyolfelhős, napos idő valószínű. Számottevő csapadék nem lesz. A nyugati szél napközben többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -2 fok között alakul, de a havas, illetve szélvédett tájakon ennél hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos országrészekben 2-8, a Tiszántúlon -2, +1 fok között várható – írja a met.hu.