KezdőlapBelföldEzzel a különlegességgel nyűzte le Rácz Jenő első vállalkozása az embereket Shanghai-ban

Ezzel a különlegességgel nyűzte le Rácz Jenő első vállalkozása az embereket Shanghai-ban

Nem egy különleges fene-dining fogás volt, ami az anyagi biztonságot megteremtette sztár chefnek. Most azt is elmesélte a közösségi oldalán, hogy honnan jött a folyékony nitrogénnel lehűtött cornflakes-fagyi ötlete.

Rácz Jenő neve ma már egybeforrt a nagyon magas színvonalú éttermi gasztronómiával. A Konyhafőnök című tévés műsornak köszönhetően lett országosan ismert és népszerű, de azóta láthattuk már küzdeni a Sztárboxban, illetve szemtanúi lehettünk annak, szakmailag hogyan halad felfele a ranglétrán. Azt eddig is sejthettük, hogy neki sem indult zökkenőmentesen a pályafutása, ám legutóbbi, közösségi média felületein megosztott bejegyzésében még inkább képbe kerülünk ezzel kapcsolatban.

Az első saját vállalkozásomat 25 évesen nyitottam! Nem Budapesten, nem Magyarországon és nem is Európában, hanem Shanghaiban! Egy olyan világvárosban, ahol akkora a piaci verseny, hogyha csinálsz egy jó ötletet, másnap már legalább három új hely csinálja azt, amit te! Folyékony nitrogénnel készült fagyit árultunk, amely akkorát ment, hogy már az első napokban hosszú sorok álltak az utcán! Cornflakes fagylalt és a sós savanyú szilva fagyi nagyon a közönség kedvence volt

– írta, hozzátéve marketing és bármiféle üzleti tudás nélkül vágott neki, mellette pedig egész nap egy Shangaiban lévő Michelin csillagos étterem séfje volt főállásban.

„Reggel hajnalban „lefőztem” a fagyikat és a négytagú alkalmazott csapatom vitte a napot. Nem volt pihenőnapom, napi 18 órát mentem, imádtam és boldoggá tett! Több hajam volt még és kisebb szakállam, de ki voltam éhezve a munkára és a sikerre. Ez nem változott bennem a mai napig (egyedül a hajam lett kevesebb, amit nagyobb szakállal kompenzálok). Merjetek álmodni és csináljátok, mert csodák igen is történnek” – jegyezte meg.

Index