2023.06.08
Medárd
Kezdőlap Belföld Ezt üzente Orbán Viktor a halálra késelt rendőr családjának

Ezt üzente Orbán Viktor a halálra késelt rendőr családjának

Orbán Viktor a Facebook-oldalán nyilvánította részvétét az elhunyt rendőr családjának, egyben az egész országnak azt üzente: „meg kell becsülni a rendőreinket”.

Ahogy arról a Blikk is részletesen beszámolt, január 12-én 22 óra 11 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasházban egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és a lakásba be akar jutni.

A megerősített létszámban kiérkező rendőrök a férfit intézkedés alá vonták, aki az egyenruhásokra támadt. A támadó egy késsel három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr egy figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, így sikerült elfogni.

Az egyik rendőr, aki a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja volt, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette. ​

Mint kiderült, az elhunyt rendőr Baumann Péter főtörzsőrmester, aki a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja volt.

A szörnyű eseményekre Orbán Viktor a Facebookon reagált:

Őszinte részvétem az elhunyt rendőr családjának – fogalmazott a miniszterelnök, aki a megosztott képre azt a szöveget írta, hogy „meg kell becsülni a rendőreinket”.