2023.05.28
Emil, Csanád
Kezdőlap Belföld Ezek megőrültek: több ezren tüntetnek Gődénnyel a Hősök terén maszk nélkül

Ezek megőrültek: több ezren tüntetnek Gődénnyel a Hősök terén maszk nélkül

A vírustagadók elfoglalták a Hősök terét, és tüntetnek az ország kinyitása mellett. Miközben brutális adatok érkeznek a kórházakból és tulajdonképpen egész Európa bezár. Az emberi hülyeségénél nincs veszélyesebb!

Több netes oldalon is élőben lehet követni azt a tüntetést, amit Gődény György szervezett “Vegyük vissza az életünket!” – címmel. A tudósításokban azt látni, hogy a több ezer tüntetőn csak elvétve látni maszkot, fittyet hányva a csaknem egy éve életben lévő szabályokra, egymáshoz préselődve, mindenféle védekezés nélkül hallgatják a beszédeket. Rengeteg szép korú, idős embert is látni maszk nélkül, ami egyszerűen felfoghatatlan. De mi ellen is tüntetnek? Az ellen az állam ellen, amelyik próbálja minél hatékonyabban megvédeni az állampolgárait? Az orvosok és ápolók ellen, akik megfeszített munkával menti emberek ezreinek az életét nap mint nap?

Gődény és az eléképesztően káros tanait elfogadók szerint minden rendben van a világban? Az természetes, hogy minden ország kórházai koronavírusos betegekkel vannak tele? Még mindig ott tartanak egy év elteltével, hogy nincs is semmiféle vírus, vagy ha van is, semmivel sem veszélyesebb a náthánál vagy egyszerű influenzánál. Ha lehet ilyet mondani, a Hősök terén most tüntetők még talán ártalmasabbak, mint maga a vírus. Mert az ellen a masz megvéd. A hülyeség ellen nem.

Az Indirekt szerkesztősége igencsak átérzi, milyen is a koronavírus által érintettnek lenni: egy kollégánk jelenleg is kórházban fekszik intenzív osztályon, kétoldali tüdőgyulladással kezelik, a lázát napok óta nem tudják 39,4 fok alá vinni. Erre fel Gődény és a benne vakon bízó emberek maszk nélküli tüntetést szerveznek? Tényleg ennyire megőrült a világ?

Mi a magunk részéről teljes mértékben elhatárolódunk az ilyen kezdeményezésektől és kijelentésektől, amiket Gődényék tesznek. Arra kérünk mindenkit, hogy vigyázzon magára, vigyázzunk egymásra! Hordjunk maszkot, és amint lehetőség nyílik, oltassuk be magunkat, mert akkor valóban véget érhet ez a borzalom a világban, és visszakaphatjuk a régi életünket!