2024.02.29
Elemér
Kezdőlap Belföld Ez okozhatta a szalagavatója után elhunyt diák halálát

Ez okozhatta a szalagavatója után elhunyt diák halálát

Kiderült, mi okozhatta annak a 17 éves fiúnak a halálát, aki a szalagavatóján esett össze november 18-án. A fiú, aki a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium tanulója volt, a Budaörsi Városi Sportcsarnokban esett össze.

Az RTL úgy tudja, a sportcsarnok dolgozói a 17 éves fiút stabil oldalfekvésbe helyezték, majd az ünnepséget biztosító mentősöknek szóltak, hogy baj van. Győrfi Pál elárulta, hogy a mentősök azonnal megkezdték az újraélesztést, amihez defibrillátort is használtak. A kamaszt folyamatos újraélesztés mellett szállították a kardiológiai osztályra, de csütörtökön meghalt a kórházban.

Andréka Péter, a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet főigazgatója szerint a fiú halálát szívritmuszavar okozhatta, és elképzelhető, hogy annak nem voltak tünetei korábban. Hozzátette: vannak olyan szívfejlődési rendellenességek, amikkel az ember születhet, s amelyek aztán váratlanul jelentkeznek.

A fiú iskoláján fekete zászló jelezte a tragédiát, az iskolatársak pedig mécseseket is gyújtottak az intézmény előtt. Az RTL azt is megtudta, hogy a fiatal a szalagfeltűzés közben lett rosszul.