KezdőlapBelföldEz már bohózat: Curtis bátyját harmadszor is visszavitték a rácsok mögé

Ez már bohózat: Curtis bátyját harmadszor is visszavitték a rácsok mögé

Curtis gyilkossággal gyanúsított bátyjával és két társával mintha szórakoznának: a letartóztatásból eddig háromszor engedték ki őket, ma pedig harmadjára kerültek vissza a rácsok mögé.

– Már kommentelni se nagyon tudom, hogy ügyfelemet, Sz. Lajost ismételten visszavitték a börtönbe – mondta a Blikknek dr. Zamecsnik Tamás ügyvéd. Sz. Lajos és társai, akiket Katzenbach Imre volt labdarúgó meggyilkolásával gyanúsítanak, harmadszor került szabadlábra. Most pedig harmadszor került vissza a rácsok mögé.

Ismert, karácsonyra hazamehetett, majd január elején ismét a rácsok mögé került Sz. Lajos és két társa, akiket azzal gyanúsítanak, hogy 2009-ben előre kitervelten meggyilkolták az MTK egykori játékosát, Katzenbach Imrét. A volt focista pénzmosásban volt érintett az Eclipse Informatikai Zrt. ügyében, de egy idő után ki akart szállni. Majd titokzatos módon eltűnt.

Ekkor felmerült az is, hogy megölték őt. Ez tavaly ősszel bizonyosodott be, amikor Katzenbach Imre holttestét megtalálták az Eclipse-ügy miatt többéves szabadságvesztését töltő H. Attila baranyajenői birtokán. Információink szerint az egykori focista halálát a fejére mért ütés okozhatta.

– A másodfokú bíróság szerint továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.” Ami nonszensz az ügyvéd szerint, mivel Sz. Lajos korábban hat napig volt otthon nyomkövető nélkül, vagyis, ha nagyon akart volna, elmenekülhetett volna. Dr. Zamecsnik Tamás korábbi cikkünkben azt hangsúlyozta, hogy ügyfele túl akar lenni ezen az egészen. „Ez a csiki-csuki kezd nevetségessé válni – közölte akkor az ügyvéd.

Ehhez most az tette hozzá, hogy a bíróság szerint, ha a gyanúsítottak kint maradnak, akkor tanúkat próbálnak meg befolyásolni. „Erre semmi esély nincs, ugyanis négy napja lezárták a nyomozást” – közölte az ügyvéd. Elmondása szerint egy hónapra rendelték el a letartóztatást, ami alatt az ügyészség a vádiratot benyújthatja a bíróságra.

Indirekt/Blikk