2023.02.09
Abigél, Alex
Kezdőlap Belföld Esős, szeles idő lesz Valentin-napon

Esős, szeles idő lesz Valentin-napon

A szerelmesek napján kicsit megváltozik időjárásunk: több lesz a felhő, növekszik a csapadék esélye, a sokévi átlagnál enyhébb idő valószínű.

Hétfőn a kezdetben felhősebb északkeleti tájakon is naposra fordul az idő, majd délnyugat felől vastagabb, de szakadozott felhősáv érkezik, amely fokozatosan kelet, északkelet felé vonul. Főleg a déli óráktól szórványosan előfordulhat eső, záporeső. A déli szelet többfelé élénk, az Észak-Dunántúlon olykor erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7-13 fok között alakul. Késő estére -2 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn estére már vastag, szakadozott felhőzet lesz felettünk, amely lassan kelet felé helyeződik, így a hajnali órákra elsősorban a nyugati tájakon válhat szakadozottá a felhőzet. A középső, majd egyre inkább a keleti országrészben valószínű további eső, záporeső, az északkeleti határszélen, illetve az északi hegyekben halmazállapot-váltás sem kizárt. A délies szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +5 fok között alakul.

Kedden a gyakran változó felhőzeti kép mellett erősen felhős vagy borult lesz az ég, de hosszabb-rövidebb időre kisüt majd a nap. Északon, északkeleten lesz a legtöbb felhő, de délután nyugat felől is egyre nagyobb területen beborul az ég. Kisebb szünetet követően délutántól nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. Néhol akár még az ég is megdörrenhet. A déli szél helyenként megélénkül. A kora délutáni órákra 6-15 fok közé melegszik fel a levegő.

Szerdán kezdetben csökken a felhőzet, majd napközben közepesen felhős idő várható, de az esti óráktól felhősödés valószínű. Éjjel kelet felé tolódik az előző napi csapadékzóna, majd napközben már csak néhol lehet zápor. A délnyugati, nyugati szél megélénkül, elvétve meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8-13 fok között alakul.