2023.12.06
Miklós
Kezdőlap Belföld Esős időn marad, ne tegyük el mélyen az esernyőket

Esős időn marad, ne tegyük el mélyen az esernyőket

A nap már igencsak ritkán mutatja meg magát, különösen a hét első szakaszában. Mutatjuk, milyen időre számítson.

Kedden döntően erősen felhős lesz az ég. Összességében többfelé valószínű időszakos eső, zápor, de napközben nagyobb területen lehet hosszabb csapadékszünet. A délnyugati, nyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12-16 fok között várható, de a Dél-Dunántúlon ennél pár fokkal magasabb értéket is mérhetünk. Késő estére 7-13 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán túlnyomóan borult lesz az ég, több helyen várható eső, záporeső, egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. A déli, délnyugati határvidéken kiadós mennyiség is eshet. A hajnali óráktól északnyugat felől elkezd szakadozni a felhőzet, és a csapadékhajlam is fokozatosan csökken. A szélcsendes részeken párássá válik a levegő, helyenként köd is képződhet. A nyugati, délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3-10 fok között várható.

Szerda estére északnyugat felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet. A csapadékhajlam is csökken, de záporok a későbbiekben is kialakulhatnak. A nyugati, északnyugati szél sokfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11-17 fok között valószínű.

Csütörtökön változóan felhős időre számíthatunk, több-kevesebb napsütéssel, helyenként esővel, záporral. Hajnalban ködfoltok is lehetnek. A nyugati, délnyugati szelet időnként élénk lökések kísérik. Hajnalban -2 és +6 fok közé csökken a hőmérséklet, kora délután 8-15 fok várható.

Pénteken nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lehet az ég, szórványosan számítani kell esőre, záporra. Az északnyugati, északi szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5 fok között valószínű, a szélvédett északkeleti és nyugati részeken lehet fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6-12 fok között alakul.