KezdőlapBelföldEsős és szeles péntekünk lesz

Esős és szeles péntekünk lesz

Nem sok jót tartogat a pénteki időjárás: borult, esős időre számíthatunk, helyenként erős széllel.

Döntően erősen felhős vagy borult időre számíthatunk több helyen. főként az északi országrészben kisebb esővel, záporesővel. Időszakosan elvékonyodhat, szakadozhat a felhőzet, és helyenként a nap is előbukkanhat. A délies szél továbbra is sokfelé lesz élénk, amit helyenként erős lökések kísérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10-17 fok között valószínű, az északi határszélen lesz hűvösebb az idő. Késő estére 7- 13 fok közé hűl le a levegő – jelenti a MET.

Péntek este nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de hajnalban a Dunántúlon már elkezd vékonyodni a felhőzet. Szórványosan – legkisebb eséllyel hazánk keleti, délkeleti részein – számíthatunk esőre, záporesőre. A délies szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4-12 fok között várható, a nyugati részeken mérhetjük az alacsonyabb, keleten a magasabb értékeket.

Szombaton a Dunától keletre döntően erősen felhős vagy borult lesz az égbolt, a Dunántúlon tovább vékonyodik, szakadozik a felhőtakaró, általában szűrt napsütésre számíthatunk. Nappal inkább a Dunától keletre valószínű szórványosan eső, zápor, esetleg zivatar. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11-17 fok között várható.