2024.03.05
Adorján, Adrián
Kezdőlap Belföld Esélye sem volt a fának csapódó autó sofőrjének Piliscsabán

Esélye sem volt a fának csapódó autó sofőrjének Piliscsabán

Egy férfi autója letért az útról, majd a fának csapódott Piliscsabán. Az ütközés akkora erejű volt, hogy a jármű kettészakadt. Felesége nem érte el az áldozatot, így a keresésére indult. Mikor a helyszínre ért, és meglátta a rendőröket és mentősöket, akkor tudatosult benne, hogy férje szenvedett balesetet.

A Pest Vármegyei Rendőrfőkapitányság közlése alapján kiderült, hogy az autó tisztázatlan okokból lesodródott az útról, majd egy fának ütközött március 24-én 18 óra körül Piliscsaba térségében. A becsapódás akkora erejű volt, hogy a jármű kettészakadt, még a kormány is a fűben hevert a roncsok között.

Koós Gábor, polgárőr szerint előzés közben történhetett a tragédia, aki szemtanúja volt a balesetnek.

  • Egy jaguár típusú személyautó előzésbe kezdett nagy sebességgel. Megcsúszott, fának csapódott. Láttam, hogy füstöl az autó. Félreálltam, majd felvettem a polgárőr mellényt. Beálltam forgalmat irányítani – mesélte a Híradóban.

Egy fiatal férfi is a baleset helyszínén tartózkodott, aki fel sem fogta, hogy mi történt, a látvány pedig ahogy ő fogalmazott elég csúnya volt. Véleménye szerint ezen az útszakaszon a többség a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel közlekedik.

A sofőr életét már nem lehetett megmenteni, az ütközés pillanatában szörnyet halt.

A 44 éves férfi bevásárlásból tartott hazafelé, mikor megtörtént a baj. Felesége megpróbálta elérni, de mivel nem vette fel a telefont, így egy mobilapplikáció segítségével a nyomába eredt. Mikor kiért a megadott helyszínre, akkor szembesült azzal, hogy meghalta férje.