2021.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Belföld Erőszakos embernek ismerték Curtis testvérét

Erőszakos embernek ismerték Curtis testvérét

Több ismerős nyilatkozott a Katzenbach-gyilkosság gyanúsítottjairól. Sz. Lajost erőszakos embernek ismerték, de nem gondolták róla, hogy ölni is képes.

A 2009-ben megölt MTK-s labdarúgó, Katzenbach Imre halálával kapcsolatban többek között az ismert énekes, Curtis bátyját, Sz. Lajost is letartóztatták: róla és a másik, gyilkossággal vádolt gyanúsítottról, L. Istvánról az ismerőseik a nevük elhallgatását kérve meséltek a Blikknek. „Tudtam, hogy képes nagyon erőszakos lenni, de hogy megöl valakit, azt nem gondoltam volna. Ha mégis megtették, akkor egyértelmű, hogy a pénz motiválhatta őket” – vélte egyikük.

Mindkét gyanúsított ugyanannál a biztonsági szolgálatnál dolgozott, és egyezett erőszakos természetük is. „Sz. Lajos esetében, mivel vadászik és fegyvere van, jogos volt, hogy a Terrorelhárítási Központ munkatársai fogták el őt” – tették hozzá az ismerősök, miközben L. Istvánról pedig azt állították, hogy biztonsági őrként a taxisokat fenyegette a repülőtéren.

A Blikknek a Katzenbach Imre ügyével foglalkozó magánnyomozó is megszólalt, aki annak idején hónapokig kereste a focistát – bár azt már az elejétől fogva sejtette, hogy nemcsak eltűnt, hanem meghalt. „A teáját otthagyta az asztalon, a kenyeret félig ette meg, a papírjait sem vitte magával, és az autó is ott állt az udvaron, ő pedig kámforrá vált. Mivel Katzenbach Imre nagyon rendszerető ember volt, a felesége egyből arra gyanakodott, hogy megölték. Persze, megvolt az oka, hogy erre gondolt, hiszen hozzám is eljutott a híre, hogy belekeveredett egy olyan társaságba, amelyből egy idő után a zűrös ügyek miatt menekülni akart” – mondta a neve elhallgatását kérő exnyomozó.

Indirekt/Origo