2024.02.26
Géza
Kezdőlap Belföld Erős széllel érkezik a havazás

Erős széllel érkezik a havazás

Pénteken sok felhő lesz felettünk, és több tájegységünkön is kialakulhat időnként havas eső, hószállingózás, illetve kisebb havazás. Az északi-északnyugati szelet sokfelé kísérhetik élénk, erős lökések.

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de időnként kisebb-nagyobb szakadozások lehetnek a felhőtakaróban. Elszórt jelleggel számíthatunk hószállingózásra, gyenge havazásra, illetve néhol vegyes csapadékra. Az északi, északkeleti szél egyre nagyobb területen megélénkül. A hőmérséklet kora délután 0-5, késő este -2, és +3 fok között valószínű.

Az OMSZ információi szerint este erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Elszórt jelleggel előfordulhat további gyenge intenzitású vegyes csapadék (hószállingózás, havas eső, szitálás). Az északkeleti, északi szél helyenként élénk marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +1 fok között valószínű.

Bár fronthatás nem terheli a szervezetünket, hidegebb levegő érkezik, emiatt a hidegre érzékenyek körében fejfájás, görcsös panasz, vérnyomás-ingadozás előfordulhat.