KezdőlapBelföldÉrkezik az igazi tél: röpködnek majd a kemény mínuszok

Érkezik az igazi tél: röpködnek majd a kemény mínuszok

A változatosság kedvéért ma is marad a borús, csapadékos idő, ám egyre több helyen váltja az esőt a hó, valamint a hőmérséklet is nulla fok alá csökkenn egyes helyeken.

A mai időjárás Budapesten borult lesz, és eleinte eső, majd napközben egyre inkább havas eső, hó várható. Délutánra, estére szűnik meg a csapadék. Az északira forduló szél megélénkül, olykor meg is erősödik. A hőmérséklet hajnalban és délután 2-3 fok körül alakul, késő estére 0 fok köré hűl le a levegő.

Az ország többi részén is borult lesz az ég, legfeljebb a Tiszántúlon szakadozik fel átmenetileg a felhőzet. Sokfelé várható csapadék, a Dunántúlon, a Duna mentén és az Északi-középhegységben inkább havas eső, havazás. A hegyvidéki területeken vastagabb hóréteg is kialakulhat, de síkvidéken is – a Dunakanyar–Zala/Somogy megye sávban – van esély néhány centiméteres olvadozó hóréteg kialakulására. A délkeleti megyékben egy-egy zivatar is előfordulhat, ám késő délutánra országszerte csökken a csapadékhajlam, s este már csak kevés helyen eshet. A Dunántúlon az északi, míg az Alföldön a délnyugati szelet kísérik erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0-5, az Alföldön pedig többnyire 5-10 fok között alakul, de a keleti, délkeleti határ mentén akár 11-12 fok is lehet. Késő estére -3 és +4 fok közé hűl le a levegő, nyugaton lesz a leghidegebb, míg északkeleten lesz a legenyhébb az idő.

Pénteken is nagyrészt borult lesz az ég, a Dunántúlon lehetnek átmeneti vékonyodások, szakadozások. A keleti, északkeleti országrészben többfelé lehet eső, havas eső, havazás, másutt azonban számottevő csapadék nem lesz. Az északi, északnyugati szél főleg a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten sokfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0-5 fok között várható – írja a met.hu.