KezdőlapBelföldElütötte egy busz Liu Shaolin Sándort – a megsérült olimpiai bajnok jól...

Elütötte egy busz Liu Shaolin Sándort – a megsérült olimpiai bajnok jól van

Kerékpáros edzés közben ütötte el a BKV-busz a gyorskorcsolyázókat a Margitszigeten. A balesetben az olimpiai bajnok is megsérült.

FOTÓ: MTI/CZEGLÉDI ZSOLT

A Blikk úgy tudja, a kerékpáros sportolókka ütköző busz egy fűnyíró traktort került ki, amikor odaértek Liu Shaolin Sándorék. A balesetben több sportoló is bukott a kerékpárjával, kettejüket kórházba kellett szállítani vizsgálatokra, mert fennállt a törés gyanúja, de végül szerencsére ez nem igazolódott be.

Liu Shaolin Sándor, akinek öccse, a szintén ötkarikás bajnok Ado nem vett részt a tréningen, időközben videót is megosztott az esetről a közösségi oldalán. A Hunskate – Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség közleményt adott ki a Margitszigeten történt balesetről:

„Mindenki jól van! A Margitszigeten tartott kerékpáros edzést szerdán délelőtt a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott, ám a tréning másként végződött, mint szokott… A versenyzők egymás után, az út szélén szabályosan haladtak, amikor velük szemben előzésbe kezdett egy busz, leszorítva ezzel a short trackeseket az útról. A baleset során Liu Shaolin Sándor, Jászapáti Petra, Krueger Cole és Oláh Bence is bukott – előbbi kettő elég nagyot, így rájuk még vizsgálatok is vártak a Sportkórházban. Nem sokkal később kiderült, hogy egyikőjük sem szenvedett törést.”

Szerencsére Liu Shaolin Sándor és Jászapáti Petra sem törte csontját