2023.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Belföld Eltévedt, kihűlt férfit mentettek a Börzsönyben

Eltévedt, kihűlt férfit mentettek a Börzsönyben

Alig több mint huszonnégy órával az előző személymentéstől, ismét egy eltévedt, átfázott személyt hoztak le a Magas-Börzsönyből a hegyimentők vasárnap hajnalba – közölte a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat (BHSZ) honlapján.

Tájékoztatásuk szerint vasárnap 00:40 perckor érkezett egy segélykérő telefon a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat ügyeleti számára. A telefonáló férfi elmondta, hogy nagyon későn indult el Nagy-hideg-hegy felé, a Börzsönyben eltévedt és nem tudja, hogy éppen hol van.

Mint írták, a férfi telefonján ugyan volt túranavigációs szoftver, de nem volt hozzá letöltve offline térkép. Az ügyeletes hegyimentő útmutatásával sikerült a koordinátáit beolvasnia, ez alapján megállapították, hogy a Bagoly-büki patak környékén lehet, Magas-Tax és Rakodó között.

A férfi elmondta nekik, hogy egy patakot lát, mindenhol kidőlt fák és nem tud tájékozódni. Ezután lázas keresés indult az eltévedt férfiért: az ügyeletes hegyimentő irányításával a legközelebbi ösvény felé indult el, azonban egy idő után közölte, hogy nagyon elfáradt, rettenetesen fázik és már nincs ereje továbbmenni – írták.

  • A hegyimentő szolgálatunk azonnal elindult a helyszínre, miközben értesítették a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot is. Hegyimentőink 02:10 perckor megtalálták a férfit Bagoly-büki patak partján erősen kihűlt állapotban és azonnal Királyrétre szállították az időközben a helyszínre érkező mentőautóhoz. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai a férfit további ellátás céljából a Váci Kórházba szállították – írta a BHSZ.