2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Belföld Elpusztult Norbi, a fővárosi állatkert tigrise

Elpusztult Norbi, a fővárosi állatkert tigrise

El kellett altatni Norbit, a Budapesti Állatkert idős, 18 éves tigrisét, akinek életét a korral járó gyógyíthatatlan betegségek az elmúlt időszakban már nagyon megnehezítették.

Az idős szibériai tigris 2004 óta élt Budapesten, és öt kölyke született párjától, Nivától – olvasható a Fővárosi Állat- és Növénykert pénteki közleményében. Mint írják, ma reggel el kellett altatni Norbit, a városligeti intézmény idős ragadozóját, akinek életét a korral járó gyógyíthatatlan betegségek az elmúlt időszakban már nagyon megnehezítették. A szibériai tigris 2003. március 15-én született a Hannoveri Állatkertben, és 2004. november 18-a óta élt Budapesten. Az itt töltött évek során párjával, a nála három évvel fiatalabb Nivával öt kölykük született.

A tigrisek a természetben átlagosan 8-12 évig élnek, az ennél hosszabb élettartam már ritkaságnak számít. Az állatkertekben, a legtöbb állathoz hasonlóan, a tigrisek is tovább élnek, de a 18 év már az állatkerti nagymacskák esetében is tekintélyes kornak mondható, különösen a hím állatoknál, akik rendszerint rövidebb ideig élnek, mint a nőstények.