KezdőlapBelföldElőzetes letartóztatásba helyezték az Árpád hídi gázolót

Előzetes letartóztatásba helyezték az Árpád hídi gázolót

Vasárnap reggel kilenckor vitték a Budai Központi Kerületi Bíróság épületébe azt a fiatal férfit, aki halálos balesetet okozott egy spontán gyorsulási verseny közben múlt szombaton. A Fővárosi Főügyészség indítványozta a letartóztatását, amit el is rendeltek, így a következő harminc napját biztosan a rácsok mögött fogja tölteni.

Bagoly Bettina ügyészségi szóvivőtől megtudtuk: a bűnismétlés veszélye miatt döntött a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése mellett a bíróság.

Információnk szerint a magas, vékony testalkatú férfi teljesen összetört, végigsírta a tárgyalását. Úgy tudjuk, ahogy a rendőrségi kihallgatásán, úgy most a bíróságon is azt állította, hogy nem versenyeztek a hídon. Egyébként pedig a sajnálatát is kifejezte.

Óriási felháborodást keltett az a múlt szombati eset, amikor egy Mercedes halálra gázolt egy kerékpárost az Árpád hídon. A vétkes sofőr ellen jelenleg is több eljárás folyik közlekedési szabálysértés miatt, 13 büntetőpontja van már – 18 pontnál automatikusan bevonják a jogosítványt 6 hónapra. A Mercedese nem egyszerű utcai autó volt, hanem egy 690 lóerősre tuningolt sportgép. Amikor elütötte a kerékpárost, legalább 137 km/órás sebességgel száguldott az Árpád hídon.

A rendőrség sajtótájékoztatóján elhangzott, szombaton spontán verseny alakult ki három személygépkocsi között. Az elöl haladó autó – egy 690 lóerős Mercedes – az Árpád hídon a Népfürdő utca vonalában megcsúszott, és elütötte a szalag- és csőkorlát mögött szabályosan közlekedő, 26 éves kerékpárost, aki a kórházba szállítása után meghalt.