2022.08.08
László
Kezdőlap Belföld Előkóstolója van Orbán Viktornak, a TEK ellenőrzi az ételek elkészítését is

Előkóstolója van Orbán Viktornak, a TEK ellenőrzi az ételek elkészítését is

Világverő katonák főznek Orbán Viktorra, a szakácscsapat legnagyobb sztárja Balázs Gergő, aki pár éve megnyerte a hazai Bocuse D’or catering kategóriáját és ő képviselhette hazánkat a lyoni döntőben.

Fotó: MTI-Miniszterelnöki Sajtóiroda Benkő Vivien Cher

A Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár főz a budai várban található Karmelita kolostorban. Erre azután kerülhetett sor, miután a nagy múltú vendéglő szerződését közös megegyezéssel megszüntette a Gundel és a Miniszterelnökség. Az egység szakácsai világverőknek számítanak, nemzetközi díjak sorát zsebelték be. Ők adják a katonaválogatott gerincét, amely a tavalyi stuttgarti szakácsolimpiáról egy ezüst- és egy bronzéremmel tért haza.

/ Fotó: honvédelem.hu, Beatrix Miklós

Szerencséjükre némi elképzelésük lehet a miniszterelnök ízléséről, hisz köztudott, hogy Orbán a magyaros ízekre esküszik. Egyébként otthonosan mozog a konyhában is. Kolbászt tölt, bárányt süt és felesége szerint csatateret hagy maga után egy-egy konyhában eltöltött óra után – adta hírül a Blikk. Persze nem elég kiválóan főzni, és válogatott falatokkal kényeztetni az ország vezetőit, nem árt, ha az ételt biztonsággal is fogyaszthatják. Bár a katonák nem hibáznak, azért nem titok, hogy Orbán Viktornak előkóstolója is van, bár leginkább csak hivatalos programok helyszínein lép akcióba. Ilyen esetekben a Terrorelhárítási Központ csapatának élelmiszer-biztonsági szakemberei az ételek beszerzését és elkészítését is ellenőrzik.

Már a látványa is pompás a libamáj-pástétomnak

Már a látványa is pompás a libamáj-pástétomnak