2023.12.08
Mária
Kezdőlap Belföld Elképesztő: terhes nő vert össze és rabolt ki egy 90 éves nénit

Elképesztő: terhes nő vert össze és rabolt ki egy 90 éves nénit

Telefont, százezer forintot, pénztárcát, iratokat, valamint élelmiszert is zsákmányolt, majd – a tévét is felmarkolva – biciklivel távozott a helyszínről. Négy órával később elfogták.

A rémült idős asszony 2022. május 23-án kora reggel telefonált segítségért a rendőrségre. A későbbi eljárás során elmondta, nem sokkal éjfél után a bejárati ajtaján kopogtatott egy terhes nő, akinek ajtót nyitott, mire az úgy meglökte, hogy hanyatt esett. A támadó pénzt és gyógyszert követelt az áldozatától, s hogy nyomatékosítsa a szándékát, egy rongydarabbal a kezében közölte, ha nem fogja be a száját, beköti.

A tehetetlen asszony telefonon próbált segítséget kérni, ám a nő – hogy ezt megakadályozza – kikapta a kezéből a készülékez, majd a földhöz vágta, aztán az ingatlan minden szegletében kutatni kezdte. Az ágyneműtartóban talált egy táskát, s az abban lévő 100 ezer forintot a sértett tiltakozása ellenére zsebre vágta. Később egy, a keze ügyébe akadt csíkos szatyrot mindennel megpakolt, majd az így szerzett telefonnal, pénztárcával, iratokkal, élelmiszerrel, illetve a szintén magához vett tévével kifelé vette az irányt.

A sértett többször ie megpróbálta védeni az értékeit, kiabált a támadójával, hogy „hagyja abba!”, de válaszként ismét csak erőszakos fellépést kapott: a nő lökdöste, ütötte, rúgta, ahol csak érte, végül kimentt a házból, a kerékpárjára pattant, majd a zsákmányaival elhagyta a helyszínt.

A helyi zsaruk mintegy négy órán belül az otthonában fogták el a helybéli 31 éves S. Etelkát. A rendőrök kutattak a lakásában, ahol az értékek nagy részét megtalálták és lefoglalták. A nő a kihallgatásán a cselekményét tagadta, sőt, vallomást sem tett.

A Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az őrizetbe vett nő ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a büntetőeljárást, egyben a gyanúsított letartóztatását is kezdeményezték.