2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Belföld Elkapták a villamos rémét – utasok kezéből lopta ki a mobilt

Elkapták a villamos rémét – utasok kezéből lopta ki a mobilt

A budapesti 1-es villamos vonalán rabolt mobiltelefonokat B. László, akinek akcióiról videofelvételek is készültek. A kőbányai nyomozók a villamos vonalát végigjárva megtalálták a férfit.

Három egymást követő napon is telefonokat lopott az 1-es villamoson, illetve a villamosmegállóban B. László. A gyanú szerint a férfi 2021. március 26. és március 31. között az 1-es villamos vonalán szemelte ki áldozatait. Először március 26-án egy 16 éves lány kezéből kapta ki a telefonját. Mire a tinédzser észrevette mi történt vele, a tolvaj leugrott a járatról és elmenekült. B. László ezzel a módszerrel még háromszor szerzett telefont magának.

A kőbányai nyomozók a személyleírások és kamerafelvételek alapján pár napon belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 29 éves férfit, majd végigjárták a Népligetet és az 1-es villamos vonalát. A rendőrök B. Lászlót április 9-én a Könyves Kálmán körút és a Vajda Péter utca kereszteződésénél megtalálták és elfogták.  

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 29 éves férfit 2 rendbeli lopás bűntett és 2 rendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségnél.

police.hu