2021.09.23
Tekla, Líviusz
Kezdőlap Belföld Elgázolta és ötven méteren át a motorháztetőn száguldott a közterületessel

Elgázolta és ötven méteren át a motorháztetőn száguldott a közterületessel

Az elképesztő lélekjelenlétének, a rutinnak és a szerencsének köszönheti az életét az a közterület-felügyelő, akit vasárnap csapott el egy ámokfutó a főváros III. kerületében lévő Hídfő utcában. Kuba Richárd délután éppen igazoltatni akart társával egy fiatal autóst, amikor az ahelyett hogy megállt volna, a kocsi előtt álló közterületest elütötte, majd közel 50 méteren keresztül az autója motorháztetőjén vitte magával, míg a férfi a földre esett.

– Észrevettük, hogy a fekete audis azon a téren áll, ahova csak engedéllyel szabad behajtani. Amikor meglátott, elindult kifelé az irányunkba, mi pedig igazoltatni akartuk. Fel akartam tartóztatni, a karommal jeleztem neki, ekkor ugyan megállt, de a sofőr nem volt együttműködő. A járőrtársam elkérte a papírjait, én pedig fényképeket készítettem a kocsiról és róla is. Az iratait végül át sem adta, idegesen viselkedett – nyilatkozta a Blikknek Richárd, aki kedden délután munkatársunkkal visszalátogatott a helyszínre.

Ami ezután következett, arra még a 9 éve szolgálatot teljesítő közteres sem számíthatott: az ámokfutó hirtelen beletaposott a gázba.

– Időm sem volt kitérni előle, az egyensúlyomat vesztettem és felkerültem a motorháztetőre. Próbáltam fogást találni, ekkor meg tudtam kapaszkodni a motorháztető peremébe. Ezután intenzíven gyorsított, csikorgó kerekekkel és felbőgő motorral indult el az úton. Erősen kapaszkodtam, 50 méteren át küzdöttem a motorháztetőn az életemért. Ösztönösen szorítottam, hogy nehogy a jármű alá kerüljek. Végül egy hirtelen kanyar után lerepültem, ő pedig segítségnyújtás nélkül elhajtott – emlékezett vissza a drámai pillanatokra a 32 éves férfi, aki fején, a lapockáján, a könyökén és a térdein szenvedett könnyebb sérülésekkel megúszta. Most betegállományban regenerálódik és próbálja feldolgozni a történteket.

A helyszínről elhajtó 22 éves férfi lelkiismerete másnap szólalhatott meg: hétfőn önként bement a rendőrségre, mivel ismerőseitől megtudta, hogy keresik. V. L. Zsoltot a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályán hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették.

Indirekt/Blikk