2024.02.23
Alfréd
Kezdőlap Belföld Elfogta a rendőrség a pedofíliával gyanúsított egykori LMP-s politikust

Elfogta a rendőrség a pedofíliával gyanúsított egykori LMP-s politikust

Elfogta a rendőrség K. Gábor egykori LMP-s politikust, aki ellen múlt hét vasárnap pedofília gyanújával adtak ki elfogatóparancsot.

A Blikk elsőként számolt be arról hétfőn, hogy K. Gábort 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt keresi a rendőrség, és elfogatóparancsot adtak ki ellene. Úgy tudni, az ügy sértettje egy 13 éves kisfiú, a Magyar Nemzet pedig úgy értesült, hogy az egykori politikust hétfőn este elfogták a rendőrök.

A 67 éves férfi nem ismeretlen a Somogy vármegyei közéletben, hiszen korábban önkormányzati képviselő és parlamenti képviselőjelölt is volt. Az LMP a körözés híre után leszögezte, hogy K. már régóta nem tagja a pártnak: több mint öt évvel ezelőtt lépett ki.

A 2014-es országgyűlési választáson még a Negyedik Köztársaság Párt (4K!) jelöltjeként mérettette meg magát Somogy 2. számú választókerületében, amelynek központja a szülővárosa, Barcs. Ekkor mindössze 54 szavazatot kapott, ám a politizálástól ez sem vette el a kedvét: három évvel később már az LMP mutatta be őt, mint a következő választáson induló jelöltjét.

Az ellenzéki párt oldalán található (azóta már törölt) információk szerint K. az LMP Somogy megyei szervezetének elnökségi tagja volt, az adatlapjából pedig kiderült, hogy a háromgyermekes férfi MBA közgazdászként végzett Pécsett, jelenleg pedig ingatlanértékelőként dolgozik. Korábban két cikluson keresztül a Barcshoz közeli Nagyatádon volt önkormányzati képviselő.