2022.11.28
Stefánia
Kezdőlap Belföld Éjszaka ketten is meghaltak lakástűzben

Éjszaka ketten is meghaltak lakástűzben

Hétfőről keddre virradó éjszaka két ember is tűzben vesztette életét. Hétfőn este háromnegyed 11-kor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy épület a Veszprém megyei Dudaron, a Kiss Imre utcában.

Egy ikerház nyolcvan négyzetméteres lakása alatti pincében keletkezett a tűz. Az esethez négy tűzoltó vonult egy járművel. A tűzoltók kiérkezésekor a negyven négyzetméteres, lakásként berendezett pince egyik húsz négyzetméteres szobájában lévő mikrohullámú sütő, annak szekrénye, a benne lévő ruhák és elektromos vezetékek égtek három négyzetméteren.

A pincében kialakított lakrészben egy idős ember lakott, akit a tűzoltók kiérkezése előtt egy rokona próbált kimenteni. A tűzoltók a lakrész bejáratánál találtak rá, az életét azonban már nem tudták megmenteni. A halálát füstmérgezés okozhatta.

Kedd hajnalban fél három körül érkezett a jelzés, amely szerint Budapest tizenötödik kerületében kigyulladt egy ház melléképülete. A Damjanich János utcai házhoz két járművel tíz tűzoltó vonult.

A száz négyzetméteres, életvitelszerűen lakott melléképületben körülbelül ötven négyzetméteren pusztított a tűz, a szőnyeg és különféle bútorok égtek. A tűzoltók az oltási munkálatok közben a kályha mellett találták meg a ház lakójának holttestét. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a melléképülettel egybeépített főépületre nem terjedt át a tűz. A katasztrófavédelem mindkét tűz keletkezési körülményeit vizsgálja – áll a katasztrófavédelem hírlevelében.