2021.05.07
Gizella
Kezdőlap Belföld Egymillió forintot küldött a csantavéri mészáros az áldozata lányának

Egymillió forintot küldött a csantavéri mészáros az áldozata lányának

Bár a Szilas-pataki gyilkosságot tagadja, a megölt férfi lányát egymillió forinttal segíti D. Csaba, aki együttérez az apja által elhanyagolt nővel.

Erre a fordulatra senki sem számított: egymillió forintot küldött állítólagos áldozata lányának D. Csaba! A csantavéri mészárosként elhíresült bérgyilkos tárgyalása hónapok óta tart két gyilkosság miatt, a Fővárosi Törvényszék az elsőfokú ítéletet várhatóan szerdán hozza meg. D. Csabát egy horvát maffiózó amszterdami, illetve V. László budapesti meggyilkolásával vádolják, ám a férfi csak a külföldi esetet ismerte be, azt állítva: tette önvédelem volt.

A Szilas-pataki leszámolást ugyan korábban szintén elismerte, de ezt a nyilatkozatát azóta visszavonta: mint mondta, csak taktikai céllal cselekedett így korábban, hogy az ügyét Magyarországon tárgyalhassák, de V. Lászlóval nem ő végzett, hanem egy másik, általa már meg is nevezett személy.

A drogbizniszbe kezdett V. Lászlót 2018-ban lőtték fejbe a 15. kerület egyik erdős részén, holttestét egy kutyasétáltató találta meg. A törvényszék nemrégiben kihallgatta az áldozat lányát, Vivient is, de a fiatal nő nem tudott sok információval szolgálni az apjáról, ugyanis mindössze kétszer találkoztak, s a férfi egyáltalán nem tartotta vele a kapcsolatot.

„A nő elmesélte élete történetét, ami kísértetiesen hasonlít az ügyfelemére. Mindkettejük édesanyja meghalt, az apjuk nem törődött velük. Csaba együttérzett vele, ezért úgy döntött, segíteni szeretne neki” – mondta a Borsnak Gulyás Krisztián, D. Csaba védőügyvédje. A gyanúsított korábban is tett már jótékony célú felajánlásokat, de ezeket, – ahogy akkor a Blikk is megírta – visszautasították. Vivien azonban – aki a laptól tudta meg, hogy egymillió forintot szán neki a férfi – igazán meghatódott a gesztustól.

„Nekem ez most hatalmas segítség volt, amit szeretnék neki megköszönni. Remélem, majd személyesen is lesz rá lehetőségem. Hálával kell tartoznom neki, mert már most többet segített, mint édesapám bármikor. Cukorbeteg is vagyok, aminek – sajnos – szövődménye is van már. Nyilván elsősorban az egészségemre fogom költeni” – mondta a nő, aki azt is elárulta, a pénzből emellett albérletére és tartozásai visszafizetésére szeretne fordítani.

Indirekt/Blikk