2023.12.02
Melinda, Vivien
Kezdőlap Belföld Egy kis napsütés, sűrű köd és eső vár még ránk a hétvégén

Egy kis napsütés, sűrű köd és eső vár még ránk a hétvégén

Hűvös, változékony, de többnyire csapadékmentes lesz a hétvége hátralévő része.

A mai időjárás Budapesten változékony lesz: időszakosan erősen felhős lesz az ég, de emellett hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. A déli szél többnyire mérséklet marad, csapadék nem lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 fok körül alakul, estére 15 fokra csökken a hőmérséklet.

Az ország többi részén is hasonlóan változékony idő várható, hol erősen felhős, hol napos lesz az ég. Az ország döntő részén nem várható csapadék, de néhol, főleg a déli megyékben a déli óráktól lehet gyenge eső. A déli szél általában mérsékelt marad, a Dunántúlon azonban előfordulhatnak helyenként élénkebb lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között várható, estére 8 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn tartósabb köd és rétegfelhőzet várható a nap első felében az északkeleti megyékben. Az ország többi részén közepesen felhős idő várható, több órás napsütéssel. Estig érdemi csapadék nem lesz, akkortól azonban eső, zápor előfordulhat helyenként. Élénk, néhol erős lökések kísérhetik a déli, délnyugati szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között várható – írja a met.hu.