2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Belföld Egészen Karcagig üldöztek egy autótolvajt a rendőrök Budapestről

Egészen Karcagig üldöztek egy autótolvajt a rendőrök Budapestről

A budapesti rendőrök Karcagig követték a férfit, aki ellopott egy autót Terézvárosból.

Néhány percre hagyta őrizetlenül egy férfi a kisteherautóját 2023. május 28-án éjszaka Budapest VI. kerületében, a Király utcában. Egy tolvaj kihasználta a járó motorú autó nyitott állapotát: beszált a járműbe, majd elhajtott a helyszínről.

Néhány utcával később budapesti járőrök üldözőbe vették, ám a férfi a többszöri felszólítás ellenére sem állt meg. A kocsival átszelte a fél várost, majd a 4-es számú főúton egészen Karcagig menekült az őt követő rendőrök elől. A száguldozás közben több közlekedési szabályt is megszegett, valamint szándákosan nekiütközött az egyik rendőrautónak. Több szolgálati gépjárműben is kár keletkezett, de senki nem sérült meg.

A hajszának egy baleset vetett véget, amikor a férfi behajtott egy körforgalomba, amelyen az autója fennakadt. Az ellopott gépkocsiban közel 100 roller akkumulátor volt, amelyeket a tulajdonos visszakapott – írják a rendőrség oldalán.

A rendőrök elfogták a 34 éves káli férfit, akivel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. P. Dezsőt négy rendbeli lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a VI. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. ​