2023.12.08
Mária
Kezdőlap Belföld Ebédrendelés közben riasztották a rendőrt, aki el is kapta a rablót

Ebédrendelés közben riasztották a rendőrt, aki el is kapta a rablót

Ebédrendelés közben kértek segítséget egy fővárosi rendőrtől, aki tíz perc múlva bilincset tett az elkövető kezére.

Egy férfi késsel a kezében fenyegetett egy gyalogost augusztus 16-án dél körül a XX. kerületi Ady Endre utcában. A fenyegetőző férfi célja az volt, hogy pénzt csikarjon ki az áldozatból.

A sértett nem teljesítette a követelést, sőt, ellökte magától a támadót. Ezután az elkövető bement egy közeli lottózóba, ahol egy ott tartózkodó férfitól is pénzt követelt, miközben őt is késsel fenyegette. A férfi a szúrások elől elhajolt, ezért a támadó arcon ütötte, majd kiment az üzletből. A férfi nem sérült meg.

A két sértett meglátta a támadás közelében lévő kifőzde előtt parkoló rendőrautót, ezért bementek az üzletbe segítséget kérni. Az ebédért sorban álló rendőr azonnal a két megtámadott személy segítségre sietett. A személyleírás alapján utolérte az elkövetőt, miközben erősítést kért a XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitányság kollégáitól – írja a police.hu.

A 39 éves Sz. Attilát végül 10 percen belül elfogták, majd lefoglalták tőle a bűncselekményekhez használt konyhakést. A férfit kétrendbeli, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlete és kétrendbeli súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, melyet a bíróság elrendelt.