2021.11.27
Virgil
Kezdőlap Belföld Dráma: Hiába könyörgött orvosának a lőrinci férfi, nem végeztek rajta koronavírustesztet, most...

Dráma: Hiába könyörgött orvosának a lőrinci férfi, nem végeztek rajta koronavírustesztet, most élet és halál között lebeg

Lélegeztetőgépen, élet és halál közt van egy lőrinci férfi, aki hiába könyörgött, több mint egy hétig nem végezték el rajta a Covid-tesztet.

Családja szerint Szabolcs már múlt héten felhívta a háziorvosát, hogy hőemelkedése van, nem érzi jól magát, a doktor mégsem látta indokoltnak betegénél a szűrővizsgálat elrendelését. Szabolcs kedden otthon fulladni kezdett, elájult, az édesanyja az ágyról leesve, a földön talált rá. Jelenleg a hatvani kórház intenzív osztályán küzdenek a bivalyerős sporthorgász életéért.

– Amióta Szabolcsot a mentő bevitte a kórházba, se éjjelünk, se nappalunk, az egész család a telefont lesi, mikor érkezik hír az állapota felől – kezdte Szabolcs sógora, Hegedűs László. – Az aggódáson kívül bosszúság és harag is van bennünk, hiszen ha a háziorvosa időben megrendelte volna a tesztelését, szinte biztos, hogy nem lenne ilyen állapotban. A rémálom a múlt hét hétfőn kezdődött, amikor Szabi rosszul lett munkaidőben. Ő egy becsületes, kétkezi melós, komoly fizikai munkát végez, így azonnal megérezte, hogy nincs valami rendben a testében. Másnap már nem is ment dolgozni, hőemelkedése és rossz közérzete volt. Mivel nem lett jobban, csütörtökön felhívta a háziorvosát, aki évek óta kezeli a vérnyomása és a cukorbetegsége miatt. A doktor hiába tudta, hogy ilyen alapbetegségekkel még veszélyesebb lefolyású lehet a koronavírus, azt mondta: nem tartja indokoltnak a tesztelést – folytatta a megrázó történetet László.

A háziorvos adott ugyan antibiotikumot, de szombatra 38,5 fok lett Szabolcs láza. Hétfőn újra hívták az orvost, de nem érték el, úgyhogy Szabolcs felesége a mentőket tárcsázta. Ott az ügyeletes orvos a sógor szerint azt mondta Szabolcs nejének, hogy 38,5 normális, nem kell teszt. Másnap Szabolcs elvesztette az eszméletét, leesett az ágyról – írja a Blikk.

– A mentők bő egy óra múlva értek ki, és bár a gyorsteszt negatív volt, elvitték a hatvani kórházba, ahol kiderült, tényleg megfertőződött. Este sikerült beszélni egy orvossal, aki közölte, Szabolcs nagyon rossz állapotban van, géppel lélegeztetik. Őszintén elmondta azt is, hogy a kilátásai nem biztatóak az alapbetegségei miatt…

Indirekt/Blikk