2020.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Belföld Dráma Borsodban: az árvíz településeket zárt el a külvilágtól

Dráma Borsodban: az árvíz településeket zárt el a külvilágtól

Éjszaka és hajnalban még nőtt a Hernád áradása miatt lezárt útszakaszok száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, több települést is elzárt a külvilágtól a folyó, de már megindult az apadás.

Fotók: Tóth Balázs, Vajda János / boon.hu

A Hernád Kiskinizs útjait öntötte el, Hernádszentandrásnál sem változott a helyzet, ezért Pere, Ináncs és Encs felől sem lehet bejutni a településre. Továbbra is érvényben van a Novajidrány és a Vizsoly közötti útzár, itt Encs vagy Gönc felé kerülhetnek az autósok.

Szombat kora reggel a Sajólád és Bőcs közötti mellékúton is teljes útzárat kellett elrendelni, szintén a Hernád magas vízállása miatt. A Halmaj és Abaújszántó összekötő utat Hernádkércs határában a folyó áradása miatt ugyancsak nem használhatják az autósok. Kerülni a Szikszó – Onga – Megyaszó útvonalon lehet.

A Sajó áradása miatt továbbra is le van zárva a Putnokról Sajóvelezdre vezető út egy szakasza, valamint a Sajóvelezdről Vadna felé vezető út. A lezárt szakaszok a 26-os főúton át kerülhetők el. Sajóvelezdre csak Királd vagy Sajómercse felől lehet bejutni. Nem járható a 26-os főútról a Sajókazára vezető összekötő út sem, ott Múcsony felé kell kerülnie a közlekedőknek.

A közelben a Sajógalgócba vezető utat is víz borítja, oda jelenleg is csak egy földúton lehet bejutni. Ugyancsak le van zárva a Muhi és Köröm közötti út. Az áradás miatt a komp sem közlekedik.

nyitókép:Komka Péter mti.hu

MTI/boon.hu