2021.05.17
Paszkál
Kezdőlap Belföld Dráma a 2-es főúton: agyvérzést kapott az utasokkal teli busz sofőrje

Dráma a 2-es főúton: agyvérzést kapott az utasokkal teli busz sofőrje

A Volánbusz Balassagyarmatra tartó járatán utazott a Készenléti Rendőrség munkatársa, neki köszönhető, hogy nem történt tragédia.

Varga-Csikász Bese törzsőrmester Újpest-Városkapunál szállt fel a járatra. A busznak a Váci útról az M2-es autóútra kellett volna letérnie, csakhogy a sofőr nem kanyarodott le. A sofőr elismerte, hogy eltévedt, de a következő lehetőségnél visszakanyarodik az M0-sra. Csakhogy annyira bizonytalanul vezetett, hogy a rendőr felhívta a Volánbusz központi számát, majd igazolta magát. Elmondta, hogy mit tapasztalt a sofőrrel kapcsolatban.

A Volánbusz illetékese és a törzsőrmester megegyeztek abban, hogy meg kell állítani a legelső lehetőségnél a buszt. A törzsőrmester megkérte a vezetőt, álljon félre, majd a megállás után elvette a slusszkulcsot.

– Tíz perc múlva megérkeztek a rendőrök, majd a mentők is. A mentőorvos a tünetek alapján arra gyanakodott, hogy a buszvezető stroke-ot kaphatott. A sofőrnek az volt a szerencséje, hogy a rosszullét korai stádiumában került szakember kezébe – mondta a police.hu-nak Varga-Csikász Bese törzsőrmester.