2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Belföld Döbbenetes videó: felborított egy autót az M1-esen, majd nyugodtan továbbhajtott a nő

Döbbenetes videó: felborított egy autót az M1-esen, majd nyugodtan továbbhajtott a nő

Az elkövető az M1-es autópályán ütközött neki az előtte haladónak, úgy, hogy fel is borította annak autóját, majd ezt követően megállás nélkül továbbhajtott.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség közleménye szerint a 49 éves nő 2022 márciusában az M1-es autópályán haladt Ausztriából Győr irányába. Mosonmagyaróvár térségében járt, mikor utolérte az előtte szabályosan haladó, 71 éves sértett hölgy által vezetett járművet. A vádlott figyelmetlensége miatt nem mérte fel jól az előtte haladó sebességét, a jármű hátuljának ütközött, kilökte az árokba, ahonnan a sértett autója visszaperdült az úttestre, és oldalára borulva állt meg.

A nő a történteket követően nem állt meg a helyszínen, nem győződött meg az általa okozott baleset következményeiről, hanem inkább folytatta útját.

A balesetben a sértett könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Győri Járási Ügyészség a terhelt ellen segítségnyújtás elmulasztása minősített esete miatt emelt vádat, mely cselekményért három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Emellett az ügyészség indítványozta, hogy a vádlottat a bíróság tiltsa el a közúti járművek vezetésétől is.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fogja meghozni – áll a közleményben.