2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Belföld Döbbenetes: 16 éves lányt erőszakolt meg a házibuliban a magyar nyugdíjas

Döbbenetes: 16 éves lányt erőszakolt meg a házibuliban a magyar nyugdíjas

Ez idáig szabadlábon védekezett, de a bíróság hétfő délelőtt elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki az ítélet szerint megerőszakolta fia egyik lány barátját a náluk tartott házibuliban.

A 65 éves nyugdíjas akkor lopózott a tini szobájába, amikor a lány mélyen elaludt az alkoholtól. Ekkor használta ki, hogy a mindössze 16 esztendős fiatal meg sem tud mozdulni.

– Hét év fegyházbüntetést és nyolc év közügyektől eltiltást szabott ki a Komáromi Járásbíróság, valamint véglegesen eltiltotta a vádlottat olyan foglalkozás gyakorlásától, ami során kiskorúak nevelése, vagy felügyelete lenne a feladata – tájékoztatta a Borsot dr. Szabó Ferenc, a Tatabányai Törvényszék sajtószóvivője.

A vádirat szerint a 16 éves lány és a párja tavaly június 29-én látogatták meg a fiú barátját, hogy a sikeres érettségi vizsgáját megünnepeljék. A tárkányi ünneplésen részt vett még két barátjuk, valamint a vendéglátó apja is, aki szintén a házban lakott. Az este folyamán a társaság tagjaival együtt a későbbi áldozat is nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott, ami miatt a párja a földszinti szobába vitte, majd mind a ketten elaludtak. A nyugdíjas szexragadozó az éjszaka folyamán ment be a szobába és a részegség miatt a lány védekezésre képtelen állapotát kihasználva közösült vele. J. Gyula tudta, hogy az áldozata még fiatalkorú. A lány egyébként fel sem ébredt, végül a barátja unszolására hagyták el az épületet.

– Eleinte úgy voltam vele, hogy előbb bizonyosodjon be a bűnössége, de most nagyon örülök, hogy megkapja, ami jár neki! – reagált az ítélet után megkeresésünkre az áldozat édesanyja, aki azt kérte, ne írjuk le a nevét. – Ott voltunk ma is a bíróságon a kislányommal, szörnyű érzés volt ismét találkozni vele. A mai napig nem kért bocsánatot, semmit nem mondott nekünk. Sőt, még azt állította, hogy ő nem csinált ilyet, de az egyik szavával ütötte a másikat. Végül a szakértői vizsgálatok alapján sikerült elítélni – tette hozzá a megkönnyebbült édesanya, aki eleinte el sem akarta hinni az egészet. Mint mondta, nem nézte volna ki ezt a szörnyűséget a férfiből. A lány pszichológus segítségével dolgozza fel a történteket.

Az ítélet nem jogerős.

Indirekt/Bors