2021.09.21
Máté, Mirella
Kezdőlap Belföld Elképesztő: rákot okozott Növényi Norbert kedvesénél az állandó félelem, hogy börtönbe csukják...

Elképesztő: rákot okozott Növényi Norbert kedvesénél az állandó félelem, hogy börtönbe csukják a párját

Mint ismert, a volt olimpiai bajnok birkózó 2 évvel ezelőtt felfüggesztett börtönt kapott adócsalás miatt. Növényi Norbertnek a vád szerint köze volt egy olyan szlovák fantomcéghez, mely fiktív számlákat gyártott, és összesen másfél milliárdnyi adót csalt el. Növényi korábban azt mondta: semmi köze sem volt a pénzügyekhez, csupán a reklámarca volt a vállalkozásnak.

Az olimpiai bajnok birkózó ma este 10 órakor a Life TV Összezárva Hajdú Péterrel című műsorának vendégeként mesél arról, hogyan tette tönkre az életét az évekkel ezelőtt kirobbant adócsalási botrány, és arról is őszintén vall, hogyan élte meg az elmúlt évek megpróbáltatásait.

– Vannak dolgok, amik érthetetlenek. Ha egy semmirekellő, börtönből ki-bemászkáló, drogos, beteg állat lennék, akkor jó. De én eredményeket, teljesítményt hoztam, példakép lehetek fiataloknak, erre belerángatnak egy ilyen ügybe – kezdte Növényi Norbert, majd a műsorvezető, Hajdú Péter megkérdezte tőle, mit szólt az elsőfokú ítélet után ahhoz, hogy esetleg börtönbe kell vonulnia. – Túlélem, de persze nem örültem volna. Annyi mindenen vagyok túl, hogy már nem rettegek. Ha valamitől tartottam, az az volt, hogy a gyerekeimet és a családomat magára hagyom. Ki segíti őket? Mit fognak csinálni? Egy tízéves ügyről beszélünk, melyben mindenemet elvesztettem: az otthonomat, a házamat, az egzisztenciámat. Beteg lett a párom. Nagyon komoly problémák lettek ebből – mesélte az egykori sportoló, majd azt is elmondta, hogy a tortúra konkrétan milyen egészségi gondokat okozott a kedvesénél. – Meg kellett műteni. Ha egy hónappal később teszik, akkor még komolyabb baj lett volna. Szerencsére már túlvagyunk az ellenőrző vizsgálatokon, szövettanon. A rákszűrés P4-es eredményt hozott. Gondolj bele, hogy azt kellett hallania, hogy szidnak. Pakolgatni állandóan, két év alatt öt helyre költözni a kicsi gyerekkel, nem volt egyszerű.

Növényi hozzátette: nem tud túllépni a történteken, szeretné, ha egyszer tisztára moshatná a nevét. – Nem tudom elengedni, mert ott vannak a tanúim, és tudom, hogy igazságtalanul mocskoltak be. Azzal lennék elégedett, ha felmentenének, mert az volna a valós – zárta Növényi, akitől az olimpiai életjáradékát is elvették, ám szerinte ez oktalanul történt, így idővel vissza kell, hogy adják neki.

Indirekt/SzínesÁsz