2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Belföld Döbbenet: ma még strandpapucs, de holnaptól egy hétig szakad majd az eső

Döbbenet: ma még strandpapucs, de holnaptól egy hétig szakad majd az eső

Ma még marad a meleg, napos idő, holnaptól azonban érkezik egy hidegfront, így erős csapadékra is számíthatunk a hét hátralévő részében.

Kedden száraz, napos időre számíthatunk. Többnyire mérsékelt, helyenként élénk lesz a délkeleti szél, az Észak-Dunántúlon időnként megerősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27-31 fok között alakul. Éjszaka a nyugati megyékben megnövekszik a felhőzet, zápor, zivatar is előfordulhat.

Szerda délutánra az északkeleti megyékben is felhős lesz az ég, délnyugaton pedig lassan felszakadozik a felhőzet. Főként az ország délnyugati felén várható eső, zápor, zivatar a délelőtti órákban, délután nagyrészt északkeletre vonul a csapadékzóna. A délkeleti, déli, majd a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország délnyugati felén 17-22, az északkeletin pedig 23-28 fok között alakul.

Csütörtökön inkább erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, többfelé esővel, záporral, helyenként zivatarral. A nyugati, délnyugati szelet élénk, az Észak-Dunántúlon az északnyugati szelet erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15-21 fok között, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig 6-14 fok között várható.

Pénteken gyengén és erősen felhős területek, illetve időszakok várhatók, szórványosan esővel, záporral, helyenként zivatarral. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16-22 fok között, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig 4-11 fok között várható.

Szombaton is felhős vagy borult lesz az ég, többnyire keleten rövidebb időkre kisüt a nap. Többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. A délkeleti szelet élénk, zivatar esetén viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16-26 fok között, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig 4-11 fok között alakul.

Vasárnap átmeneti felszakadozások lehetnek, de nagyrészt erősen felhős és borult marad az ég. Az északi, északnyugati szél megélénkül, többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17-23 fok között várható.