2022.09.25
Eufrozina, Kende
Kezdőlap Belföld Döbbenet: leszúrta a szomszédját a Nagykőrösi férfi, mert az túl hangosan motorozott

Döbbenet: leszúrta a szomszédját a Nagykőrösi férfi, mert az túl hangosan motorozott

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki hasba szúrta a szomszédját, mert zavarta motorjának zaja.

A vádirat szerint az elkövető és a sértett Nagykőrös egyik külső részén laktak, egy utcában. Közöttük korábban összetűzés nem volt, ugyanakkor a sértett gyakran motorozott a környéken, a vádlottat pedig zavarta a jármű hangja.

2020 szeptemberének végén a vádlott az otthonában fogyasztott szeszes italt, amikor meghallotta, hogy a sértett éppen hazaérkezik a motorjával. Ekkor felült a saját elektromos kerékpárjára, azzal a sértett ingatlanjához hajtott, amelynek a kapujában futottak össze.

A vádlott kiabálva szólította fel a szomszédját, hogy hagyja abba a motorozást, mert zavarja őt. A másik közölte, hogy nem laknak egymás közvetlen közelében, és egyébként is a lakatlan részek felé szokott motorozni.

Ezt a magyarázatot a férfi nem fogadta el, sőt, elővett a zsebéből egy zsebkést, amit kinyitott, majd „leszúrlak” felkiáltással a sértett felé döfött.

Ekkor ért a helyszínre két nő, akik elkergették az ittas férfit, aki távozott is.

A megszúrt férfit kórházba szállították, ahol megműtötték, mivel a szúrás felszakította a gyomorfalát is, így életveszélyes állapotba került.

A Pest Megyei Főügyészség az ügyben életveszélyt okozó testi sértés bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen.