KezdőlapBelföldDöbbenet: a 14 éves Bogi mentette meg testvérei életét a nagyadi vérengzésben

Döbbenet: a 14 éves Bogi mentette meg testvérei életét a nagyadi vérengzésben

Egy törékeny, 14 éves lányon múlott három kisgyermek élete? Régóta gyülemlő feszültségek törtek a felszínre vasárnap éjjel B. Zoltánból, aki vélhetően féltékenység miatt késelte halálra a párját, K. Klárát nagyari családi házukban.

A szörnyűségeket végignézte a pár közös gyermeke, Boglárka is, aki egy pillanatra sem veszítette el a lélekjelenlétét, és az életét sem féltve hívott segítséget, miközben kimenekítette a három, kisebb testvérét.

– Klári hivatásos nevelőszülő volt, egy néhány éves pici mellett velük lakott két alsó tagozatos gyerek is. A 14 éves lány, Bogi az arcán és a karján is szerzett sérüléseket: elképzelhető, hogy az apja akkor vághatta meg, amikor az anyja védelmére kelt. A vérfürdő közben a szomszédból kért segítséget, a család unokatestvérei laknak ott. Azt hallottuk, hogy betörték az ablakot, így sikerült megakadályozni a még nagyobb vérfürdőt. Klárinak esélye sem volt, számos szúrás után a nyakát is elvágta ez az elvetemült – mesélte a Blikknek az egyik utcabeli.

Hétfő délutáni ottjártunkkor még a rendőrök javában helyszíneltek, a családi ház környezete le volt zárva, s mindkét oldalon egyenruhások álltak.

– A kislányukkal beszéltem a történtek óta, szerencsére a megrázkódtatáson kívül nem érte nagyobb baj. Az apja az arcát és a karját vágta meg egy kicsit a késsel. Szörnyű, de Bogi az egészet végignézte. Most fogja fel igazán a történteket, borzasztóan hiányzik neki az anyukája – tette hozzá a család egyik közeli ismerőse.

Egy másik szomszédtól megtudtuk: a 32 éves Klára és a 34 esztendős Zoltán csak néhány éve költöztek abba a házba, ahol a gyilkosság történt. Előtte a szülőknél éltek, és nem ez volt az első alkalom, hogy az agresszív férfi bántalmazta a párját. Az elmondások szerint korábban előfordult, hogy Zoltán megverte Klárát, akinek hosszú ideig lila foltok éktelenkedtek az arcán. A verésnek az ismerősök szerint féltékenység állt a hátterében.

– Egyszer már szakítottak is, de aztán mégis visszataláltak egymáshoz. Zoli egy pékségben dolgozott, szorgos, jóravaló embernek ismertük, elképesztő, hogy erre képes volt. A történtek után a kislányukat elvitte a mentő, de már a nagymamája vigyáz rá. Még jó, hogy nem okozott neki nagyobb kárt az apja – magyarázta egy ismerős.

Az áldozat édesanyja egyébként szintén az utcában él. Ottjártunkkor ő vigyázott a kislányra, de a rokonság több tagja is ott tartózkodott. Fájdalmukban nem kívántak nyilatkozni.

Értesüléseink szerint az ámokfutó a gyilkosság után magával is megpróbált végezni: hason és nyakon szúrta magát, az egyik falubeli szerint még az ereit is felvágta, de végül sikerült megmenteni az életét. A segítség érkezése után mentővel kórházba vitték. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya az ügyben emberölés elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

Indirekt/Blikk