KezdőlapBelföldDNS-minta buktathatja le a magyar szépségkirálynő megerőszakolóját

DNS-minta buktathatja le a magyar szépségkirálynő megerőszakolóját

Áttörés jöhet a megerőszakolt szépségkirálynő, a 19 éves Vascsák Kitti ügyében! A laboratóriumban ugyanis megtalálták az elkövető DNS-ét a fiatal lány harisnyáján – tudta meg a Blikk.

A dolog egyetlen szépséghibája, hogy a tettes alighanem büntetlen előéletű, így a rendőrségi adatbázisban nincs rögzítve tőle anyagmaradvány. Így egyelőre nem tudták azonosítani, hogy kitől származik a ruhadarabról kinyert DNS. Ettől függetlenül a rendőrség továbbra is gőzerővel nyomoz a két évvel ezelőtt történt bűncselekménnyel kapcsolatban, sőt a lány édesanyja is minden követ megmozgat, hogy kiderítse, ki becstelenítette meg imádott gyermekét.

Kitti 2019. április 19-én barátaival diszkóba készült. A fiatalok megbeszélték, hogy együtt mennek a miskolci egyetemi negyedben lévő szórakozóhelyre, ismerősei azonban az utolsó percben lemondták a közös programot. Ő úgy döntött: egyedül is bemegy a zenés mulatóba. Az utolsó emlékképe, hogy a bárpultnál italt kért, innentől teljes filmszakadás állt be nála. Feltehetőleg az üdítőjébe drogot tehettek, majd megerőszakolták. Ami biztos: órákkal később, amikor hazaért, édesanyja nem hitt a szemének, lánya olyan borzalmas állapotban volt.

– Soha előtte nem láttam ilyennek Kittit. Gyakorlatilag nem volt magánál, össze-vissza beszélt, a bugyija nem is volt rajta, a harisnyáját pedig valaki elszakította. Tudtam, hogy nagy baj történhetett, ezért feljelentést tettünk a rendőrségen. Sajnos az elkövetőt a mai napig nem kapták el, pedig biztos vagyok benne, sokan tudják, hogy ki tette ezt vele. Egy férfi fel is hívott minket, hogy a biztonsági őrök mindent láttak, de ők sem hajlandóak beszélni. Nem baj, akkor sem adom fel, az idő nekünk dolgozik. Abban a pillanatban, amikor bármit elkövet ez az illető, már meglesz a rendőrségnek a DNS-e, és azt össze tudják már vetni a harisnyáról nyert mintával. Szerencsére egy jó nevű ügyvéd is mellénk állt, teljesen ingyen képviseli Kittit. Ő is azt mondta, hogy egyszer úgyis kiderül az igazság – mondta a Blikknek Kitti édesanyja, Zita.

Bár a történtek örökre nyomot hagytak Kitti lelkében, a fiatal lány próbálja normális mederben tovább élni az életét. Azóta előjött pánikrohamait leküzdve egyetemre jár és közben cukrásznak is tanul. A szépségiparral sem szakított, több világversenyre is készül. Miután idén megnyerte a Miss Hungary jubileumi, harmincadik döntőjét, az Adriára, Olaszországba, majd Kínába készül különböző világversenyekre. Közben pedig reménykedik benne, hogy bántalmazója rendőrkézre kerül, és így soha többé más lánnyal nem teheti meg azt, amit ellene elkövetett.

Indirekt/Blikk