2022.09.25
Eufrozina, Kende
Kezdőlap Belföld Didergős hétvége vár ránk: szélviharokkal és havazással

Didergős hétvége vár ránk: szélviharokkal és havazással

A mai időjárás Budapesten felhős lesz, de azért több órára kisüt a nap.

Reggelre megszűnnek a hózáporok, legközelebb este van rá újabb esély. Az északnyugati szél megerősödik, olykor viharossá is fokozódik. A hőmérséklet délután +2, késő este pedig -2, -3 fok körül alakul. budapest

Az ország többi részén is felhőátvonulások várhatók, amelyek mellett napközben több órára kisüt a nap. Reggel kevés helyen még lehet hózápor, de utána egy hosszabb szünet jön, és csak késő délutántól, estétől várhatóak újabb hózáporok, amelyek északnyugat felől érkeznek. A nyugati, északnyugati szél megerősödik, az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében viharossá is fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között várható, késő estére 0 és -6 fok köré hűl le a levegő.

Szombaton délelőtt keleten változóan, az ország nyugati felén-kétharmadán inkább erősen felhős idő lesz a jellemző. Délután többfelé kisüt a nap, leginkább nyugaton és északkeleten lehetnek erősebben felhős területek. A nap első felében többfelé, leginkább a nyugati kétharmadban előfordulhat hószállingózás és havazás. A nap második felében azonban a csapadék visszaszorul a Nyugat-Dunántúlra. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. Délután -1 és +4 fok közötti hőmérsékletet mérhetünk.

Vasárnap a Nyugat-Dunántúlon maradhatnak tartósan felhős vagy borult területek, másutt azonban változóan felhős idő lesz, több-kevesebb napsütéssel. A Nyugat-Dunántúlon többfelé előfordulhat hószállingózás, havazás. Másutt nem várható számottevő csapadék, maximum északkeleten kis hószállingózás. Az északnyugati, északi szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul.