2021.09.23
Tekla, Líviusz
Kezdőlap Belföld Damu Roland négy éve nem látta a kislányát, egy fillér tartásdíjat sem...

Damu Roland négy éve nem látta a kislányát, egy fillér tartásdíjat sem fizet

Nehéz helyzetben van Damu Roland kislánya. A kis Maja már ötéves, és szerencsére nem sokat érzékel az őt körülvevő problémákból, édesanyja testvére, Katalin igyekszik a tőle telhető legtöbbet megadni a kicsinek.

Egy dolgot azonban – bármennyire is szeretne – nem tud biztosítani: igazi családot. Az édesapja nyolc hónapos korában látta utoljára, több mint négy éve gyerektartást sem fizet.

Maját a születése óta az édesanyja, Edina testvére neveli. Ő lett a kislány gyámja, amikor Edina alkoholproblémái miatt a gyámhatóság úgy ítélte meg, nem tud gondoskodni róla, és Damut is alkalmatlannak nyilvánította a nevelésére. Katalin igyekszik megadni mindent a kicsinek, ám nincs könnyű helyzetben: leszázalékolták, nem tud teljes állást vállalni, ráadásul neki is van három gyermeke.

– Maja és a kisfiam úgy nevelkednek, mintha testvérek lennének. Igazi cserfes kislány, rengeteget színészkedik, hasonlít az apjára. Amikor ránézek, el sem tudom képzelni, hogy lehet, hogy ennek a tündéri kislánynak az édesapja egyáltalán nem kíváncsi rá – mondta nagyot sóhajtva a Blikknek Katalin.

A Jóban Rosszban egykori sztárja ugyanis Katalin állítása szerint több mint négy éve nem fizet gyerektartást, hol­ott ő maga jelölte meg az összeget, amelyet a bíróság jogerősen meg is állapított. Katalin évekig tűrt, majd betelt nála a pohár.

– 2017 januárja óta nem adott egy forintot sem, de nem is látta a kislányt, pedig ő maga mondta, hogy szeretne gondoskodni róla és havi negyvenezer forintot fizet. Nem tette, 2019 áprilisában a bíróság felszólította, hogy 15 napon belül fizesse ki az addigi gyerektartást és ezután is biztosítsa a havi összeget, ám erre is hiába vártam. Tavaly januárban jelentettem fel, azóta zajlik az ügy, nem értjük, miért húzódik immár másfél éve mindez. Az a pénz azonban Majáé, és én mindent megteszek, hogy meg is kapja – jelentette ki Katalin.

A nemrég pincérként dolgozó és időnként önálló estekkel próbálkozó Damu a feljelentés szerint mára több mint kétmillió forintnyi tartozást halmozott fel, és úgy tudjuk, Edinára is hagyott különféle hiteleket. Katalinék egyik napról a másikra élnek.

Indirekt/Blikk