2023.09.26
Jusztina
Kezdőlap Belföld Csavarhúzóval rabolt ki egy idős nőt egy 16 éves fiú

Csavarhúzóval rabolt ki egy idős nőt egy 16 éves fiú

A budapesti rendőrök őrizetbe vették azt a tizenéves fiút, aki a gyanú szerint szilveszter napján rabolt ki egy idős nőt Erzsébetvárosban. Az elkövető az áldozata fenyegetéséhez használt csavarhúzót az asszony táskájában felejtette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága rablás bűntette és okirattal visszaélés vétsége elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást egy 16 éves fiúval szemben, aki a gyanú szerint 2022. december 31-én 10 óra 15 perc körül a VII. kerületi Hernád utca és Garay utca sarkán egy csavarhúzóval fenyegetőzve egy mobiltelefont rabolt el egy 80 éves nőtől.

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatal pénzt követelt az asszonytól, aki ennek nem tett eleget, hanem tovább ment. A fiú ekkor utána eredt, majd egy csavarhúzót szorított a nő oldalához, majd áldozata táskájából kivette a telefont és elmenekült. Az idős nő csak később vette észre, hogy a készülék eltűnt, ám a támadója a táskájában felejtette a rabláshoz használt szerszámot.

A rendőrök a feltételezett elkövetőként egy 16 éves budapesti lakost azonosítottak, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki. A fiatalt a BRFK Közrendvédelmi Főosztály járőrei 2023. január 2-án 2 óra körül a VIII. kerületi Baross téren elfogták, majd a VII. kerületi kapitányságra állították elő.

A nyomozás adatai szerint a fiú a bűncselekményből származó mobilt értékesítette, az érte kapott pénzből pedig vidékre, majd újra a fővárosba utazott, közben elköltve a pénzt. Az elfogásakor nála talált iratok alapján feltehető, hogy nem sokkal az elfogása előtt egy, a VII. kerületben parkoló autó forgalmi engedélyét is eltulajdonította, hogy azt eladja.

A police.hu azt írja, hogy a nyomozók a fiatalt rablás bűntettének, valamint okirattal visszaélés vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsított a bűncselekmények elkövetését elismerte, ám érdemi vallomást nem tett. A rendőrök a fiút őrizetbe vették, illetve előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.