2024.02.22
Gerzson
Kezdőlap Belföld Centiken múlt az élete: az orra előtt száguldott át egy autó a...

Centiken múlt az élete: az orra előtt száguldott át egy autó a zebrán – videó

Óriási sebességgel száguldott át a piros lámpán egy autós és közben kis híján elgázolt egy nőt, aki éppen a zebrán ment át Budapesten. A gyalogos az utolsó pillanatban vette észre az ámokfutót, megállt, centimétereken múlt, hogy nem gázolták halálra. Az esetről készült felvétel az autósokat és a gyalogosokat is megdöbbentette, felháborította.

A döbbenetes eset a Hungária körút és a Mogyoródi út kereszteződésében történt, ahol éppen a piros lámpánál várakoztak az autósok, miközben a zöld lámpát kapott gyalogos éppen áthaladt a zebrán. A semmiből azonban egyszer csak feltűnt egy nagy sebességgel érkező autó, amely lassítás nélkül száguldott át a zebrán, nem törődve azzal, hogy a gyalogátkelőhelyen éppen egy nő haladt át. A tragédia gyakorlatilag centiken múlt.

A megdöbbentő pillanatokat egy autós fedélzeti kamerája rögzítette, a vezetéstechnikai szakértő szerint a száguldozó több szabályt is megszegett: azt mondta, főleg éjszakai, korlátozott látási viszonyok között fokozottan kell figyelni a közlekedési lámpákat, a többi autóst, a gyalogosokat is, továbbá a sebességhatárokat is be kell tartani. A gyalogosokat felháborítja, hogy ilyen sofőrök veszélyeztetik őket az utakon.

“Nem lett volna szabad neki jogosítványt adni” – mondta a Tények riportjában az egyik megszólaló, míg egy másik hozzátette: nem érti, ez mire jó, szerinte ez nem más, mint erőfitogtatás.