2023.03.29
Auguszta
Kezdőlap Belföld Busztragédia az M7-esen: Horvátországból hazatérő magyar turisták voltak a járaton

Busztragédia az M7-esen: Horvátországból hazatérő magyar turisták voltak a járaton

Horvátországban nyaraló magyar turistákat hozott haza az a busz, amelyik balesetet szenvedett vasárnap hajnalban az M7-esen.

A hvg.hu-nak megerősítette az az utazási iroda, hogy a nyolc halálos áldozat között volt a sofőr is, aki vezette a buszt.

“Nagyon megérintett minket a tragédia, nem találom a szavakat” – mondta a hvg.hu-nak a külföldi nyaralásokat szervező magyar utazási iroda munkatársa. A balesetben nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint hajnali 4 óra 55 perckor borult fel az autóbusz a 70-es kilométerszelvénynél, Szabadbattyán térségében. Letért az útról és neki csapódott az utasokkal teli busz a felüljáró pillérének. Nem zárható ki, hogy elalvás vagy rosszullét okozta a tragédiát.

A lapnak megerősítette a cég, hogy az ő buszukat érte baleset, és a magyar csoport pedig horvátországi nyaralásból tartott vissza Budapestre. A busz nem az irodáé volt, bérelték, a jármű oldalán a Roli túra felirat szerepelt.

Az utazásszervező honlap mögött a mosonmagyaróvári székhelyű Volmer-Tours Kft. áll.

A Roli túra honlapja szerint a csoport péntek este indult Budapestről és egy napot töltöttek a Krk-szigeten található Baska településen, ahonnan szombat éjjel indultak vissza a magyar fővárosba.

Telex pedig elérte az utazási iroda vezetőjét, aki horvát egynapos kirándulást szervezte.

Szabó Roland, a Rolitúra vezetője elmondta, az utaslista szerint 56 utas tartózkodott a buszon, ebből két gyerek, két sofőr.

Indirekt/Blikk