KezdőlapBelföldBuliban kapott agyvérzést - először azt hitték, csak részeg

Buliban kapott agyvérzést – először azt hitték, csak részeg

Az utolsó pillanatban riasztották a mentőket Észak-Magyarországon, egy buli helyszínére hívták őket. Az Országos Mentőszolgálat Facebook-posztban osztotta meg a történetet.

Egy 35 éves férfihez riasztották a mentőket hétvégén Észak-Magyarország egyik településére, egy házibuliba. A férfiról barátai először azt hitték, részég, azért viselkedik furán.

A társaság először arra figyelt fel, hogy férfi hosszú idő óta üldögélt némán a kanapén, pedig ő szokott középpontban lenni. Ezután többen is próbáltak vele beszélgetni, de amit mondott, az érthetetlen volt.

A barátai mentőt hívtak, hiszen aggódtak a férfi állapotáért, és milyen jól tették: kiderült, hogy nem az alkohol okozta a nem megszokott viselkedést. A mentők a helyszínen megállapították, hogy agyvérzése van. Azért, hogy a férfi időben kapjon megfelelő ellátást, az egészségügyi szakemberek induláskor értesítették a legközelebbi Stroke-központot az érkező kritikus állapotáról.

A megfelelő ellátásnak köszönhetően megmentették a férfi életét és megakadályozták, hogy maradandó károsulást szenvedjen.