2023.09.26
Jusztina
Kezdőlap Belföld Budapesti villamoson fenyegetett késsel egy leszbikus párt

Budapesti villamoson fenyegetett késsel egy leszbikus párt

Nem nézte jó szemmel, és irdatlan haragra gerjedt egy budapesti férfi, hogy egy leszbikus pár egymás kezét fogja a villamoson, ezért kést ragadott, és halálosan megfenyegette a párt. Az elkövetőt a villamos vezetője fékezte meg.

Az eset tavaly szeptemberben történt a késő esti órákban. Az utas, amint meglátta a párt,szexuális irányultságuk miatt szidalmazni kezdte, és azzal fenyegette meg őket, a nála lévő 9 cm pengehosszúságú bicskával nyakon szúrja, megöli őket.

A nyitott pengéjű bicskával többször szúró mozdulatot tett a két nő irányába. A férfi rendbontó magatartását a villamos vezetője szakította félbe, aki a hangos kiabálást észlelve felszólította a vádlottat a cselekménye befejezésére – írta a Fővárosi Törvényszék közleményében.

A férfi – miután a villamos vezetőjét is kérdőre vonta – folytatta a két nő inzultálását és kitartott amellett, hogy mindkettőjüket megöli. A villamosvezető a végállomásnál a vádlottat leszállította a járműről, míg a két nőt a BKV tartózkodójába kísérte. Az elkövető a a két nőt még egy darabig a megállóból figyelte, majd elhagyta a helyszínt, ahova kis idő múlva visszatért: ekkor fogták el a rendőrök.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön előkészítő ülést tartott a büntetőügyben, a férfit felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettével vádolják. Az ülésen a vádlott nem ismerte be a bűnösségét, ezért a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet. Az eljárás október 6-án folytatódik, amely alkalommal a bíróság tanúkat hallgat meg – közölte az ügyészség.