2021.05.17
Paszkál
Kezdőlap Belföld Budapesten hétfőtől jönnek az enyhítések, vidéken nyitnak az éttermek, kávézók - adta...

Budapesten hétfőtől jönnek az enyhítések, vidéken nyitnak az éttermek, kávézók – adta hírül a Kormányinfó

Ezek részleteiről az Operatív Törzs még a héten dönt, arról is beszámolunk. Vidéken maszkviselés mellett megnyithatnak az éttermek, cukrászdák, kávézók és a játszóterek is.

Fotó: MTI

A kormány 12 órán át húzódó ülésen megállapította, hogy 64 nappal a veszélyhelyzet kihirdetése után csökken a halálesetek és az aktív fertőzöttek száma – közölte Gulyás Gergely a mai kormányinfón, majd köszönetet mondott az állampolgárok fegyelmezettségéért, különösen a budapestieknek és a Pest megyeieknek. Gulyás Gergely szerint az általános szabályokon nem lazítanak, viszont a Pest megyei adatok a vidékiekhez közelítenek, ezért azt a többi megyéhez hasonlóan kezelik.

BMTI/Bruzák Noémi

Ami a vidéki szabályokat illeti, maszkviselés mellett megnyithatnak az éttermek, cukrászdák, kávézók. Vidéken megnyithatnak a játszóterek is. Az ottalvás nélküli táborok megtarthatók nyáron, az ottalvásos táborokról a kormány később dönt. Szentkirályi Alexandra bejelentette: vidéken és Pest megyében maximum 200 fő részvételével június elsejétől rendezhető esküvő és lakodalom.