2022.08.18
Ilona
Kezdőlap Belföld Brutálisan megverte és szexuálisan bántalmazta partnerét egy meleg pár

Brutálisan megverte és szexuálisan bántalmazta partnerét egy meleg pár

Az ügyészség példás büntetések kiszabásáért fellebbezett az alkalmi férfi partnerüket brutálisan bántalmazó, kirabló és zsaroló férfipárossal szemben.

A bántalmazott férfi szexuális kapcsolat létesítése céljából ismerkedett meg a két vádlottal egy helyi kocsmában még 2019 őszén Gödöllőn, ahonnan az éjszakai órákban az idősebb elkövető dányi lakásába mentek.

Az ádozat azonban rövid időn belül elállt a szexuális együttléttől, ezért az idősebbik férfi egy késsel kényszerítette, miközben ütlegelte is, hogy fiatalkorú társát elégítse ki. Ennek sikertelenségét látva, a fiatalkorú vádlott hatszor nagy erővel megütötte a férfit, eltörve többek között annak orrát is. Erről a bántalmazásról az idősebb férfi felvételt is készített, majd mintegy fél órán keresztül felváltva tovább ütötték az áldozatot.

Az elhúzódó bántalmazás során, hajnali 1.40 táján a két férfi egy közeli bankautomatához tuszkolta a bordatörött sértettet, ám a pénzfelvétel meghiúsult. Ekkor az áldozatot – erőszakkal fenyegetve őt – visszakísérték a lakásba, ahol arra kényszerítették, hogy egy mobiltelefonnal készített felvételen ismerje el, miszerint pedofil.

A felvétel elkészülte után megzsarolták, mondván, ha nem fizet havonta 150 ezer forinot, a felvétel nyilvánosság kerül, valamint a rendőrséghez is eljuttatják. Ezután már hagyták a férfit pihenni, aki – a vádlottak figyelmetlenségét kihasználva – a koponyasérülése miatt közvetett életveszélyes állapotban elmenekült az ingatlanból.

A Budapest Környéki Törvényszék 2022. március 29-én kihirdetett elsőfokú ítéletében bűnösnek mondta ki mindkét vádlottat társtettesként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében, rablás, szexuális erőszak, kényszerítés, valamint személyi szabadság megsértésének bűntetteiben, amelyért halmazati büntetésül a fiatalkorú elkövetőt 3 év 8 hónap fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra, míg az elkövetéskor 34 éves élettársát, mint különös visszaesőt, 9 év fegyház büntetésre, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Most az elsőfokú ítélet ellen az ügyész mindkét vádlott terhére súlyosabb büntetés kiszabásáért, valamint eltérő jogi minősítés alkalmazásáért fellebbezett – közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.