2023.06.05
Fatime, Fatima
Kezdőlap Belföld Brutális kutyatámadás volt Győrben

Brutális kutyatámadás volt Győrben

A kutya kitört a kenneljéből, átment egy másik ingatlan udvarára, ahol megtámadott egy hölgyet, majd megölt egy, az udvaron lévő kisebb kutyát. A Győri Járási Ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a nagytestű kutya tulajdonosával szemben.

A kutya tavaly ősszel Győrben a fejével tört ki a kenneljéből, majd egy másik ingatlan udvarába rontott be. Ott az udvaron lévő sértettre támadt, őt másfél méterrel odébb lökte, majd a földre eső sértett nyakára támadt. A földön fekvő sértett a kezével védte a nyakát, így a kutya a sértett kezét harapta meg több helyen, emellett megmarcangolta a sértett bal lábát is.

Ezután a kutya, amely csak sértett anyjának közbeavatkozása miatt szakította félbe a támadást, az udvaron lévő, kistestű ebnek ronrott neki: a szerencsétlen állatot olyan erővel harapta meg, hogy az azonnal elpusztult.

A kutya támadása miatt a sértettnek a harapási sebek mellett combcsonttörése is keletkezett, amely sérülés esetében maradandó fogyatékosság kialakulása sem zárható ki. A harapások okozta sebek gyógyulását követően hegek kialakulásával bizonyosan számolni szükséges. Az ügyben a nyomozást a Győri Rendőrkapitányság munkatársai végezték el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság hozza majd meg – áll az ügyészség jelentésében.