KezdőlapBelföldBrutális: késsel felfegyverkezve rabolt ki gyerekeket a bedrogozott férfi Jánoshalmán

Brutális: késsel felfegyverkezve rabolt ki gyerekeket a bedrogozott férfi Jánoshalmán

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített rablás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy jánoshalmai férfi ellen, aki 2020. február 10-én Jánoshalmán késsel fenyegetőzve rabolt ki egy gyermeket és más bűncselekményeket is elkövetett.

A vádirat szerint a többszörösen büntetett előéletű férfi 2020. február 10-én Jánoshalmán „kristály” fantázianevű drogot fogyasztott, amitől zavart állapotba került. 18 óra után a vádlott kitárt karral sétált egy út közepén, majd ismeretlen okból megragadott egy kerékpározó fiatalembert és lerántotta a földre – írja az ügyészség.

A kábítószeres férfi érthetetlen szavakat ordítozott és a kezében lévő késsel fenyegetőzve a biciklist a földön leszorítva tartotta. Egyszer fenyegetően a férfi irányába szúrt, ekkor a fiatalembernek sikerült a fogásból kiszabadulni és elmenekült a helyszínről. Ezután a bedrogozott férfi a fiatalember 8.000 forint értékű kerékpárját ellopta és ismeretlen helyre vitte, a lopással okozott kár nem térült meg – írja a Blikk.

Ezt követően a férfi a késsel együtt egy bolthoz ment. Itt meglátott egy fiút, aki a bolt előtt az édesanyját várta. Ekkor az erőszakos férfi elhatározta, hogy megszerzi a fiú kerékpárját, megfogta a bicikli csomagtartóját és megpróbálta elvenni. A gyermek ellenállt, de a férfi közölte vele, hogy kés van nála, közben a kést úgy tartotta a kezében, hogy azt a kisfiú is lássa. Ekkor odaért a fiú anyja, aki a gyermekét féltve szólt, hogy adja oda a kerékpárt. A bedrogozott férfi így megszerezte a kerékpárt és azzal a helyszínről elhajtott.

A férfi a 15.000 forint értékű kerékpárral a Jánoshalmai Rendőrőrsre ment, ahol azt mondta, hogy öngyilkos akar lenni. Időközben a bolt eladója is értesítette telefonon a rendőrséget a rablásról. A rendőrök a kerékpárt lefoglalták és visszaadták a gyermeknek, így a kár megtérült. A drogfogyasztás miatt a jánoshalmai férfi ellen szabálysértési eljárás indult.

A letartóztatásban lévő férfit a járási ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettén kívül garázdaság és kifosztás bűntettével is vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyházbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a bűncselekményt elkövető férfival szemben azzal, hogy a meg nem térült kár erejéig vagyonelkobzást is el kell rendelni. A férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Indirekt/Blikk